Lillerød

Lillerød blev etableret i 1890 af familien Johansson. De emigrerede til Danmark fra Sydsverige til Lillerød, som ligger 40 km. udenfor København. Her grundlagde de Lillerød kurvefabrik med ønsket om at sprede glæden for kurve til danskerne.

Deres ambition var at skabe smukke og brugbare produkter til hverdagsbrug ved udelukkede at bruge materiale fra skoven. I mange år var fabrikken familiens levebrød og passion, som blev givet videre gennem generationer.

I 1970 måtte familien desværre erkende at brugen af plastikposer havde udkonkurrereret kurve, hvilket var medvirkende til, at produktionen måtte afbrydes. I 2016 genåbnede Lisbeth Kamstrup-Holm sammen med sin far, Lillerød.


Familien Johansson var nære venner med Lisbeths bedsteforældre og en dag kom Lisbeth i besiddelse af en lille notesbog, skrevet af Per-Olof Johansson, der beskriver kurvenes historie.


Det inspirerede Lisbeth til at puste nyt liv i den arv og skønhed, som findes i produkterne. Sammen med sin far påtog hun sig opgaven med at genskabe produkterne og virksomheden Lillerød.Produkter fra Lillerød